Helmond - Arrestaties in onderzoek naar drugshandel

Helmond - Arrestaties in onderzoek naar drugshandel

Een al langer lopend onderzoek naar de handel in drugs leidde woensdagavond tot een gezamenlijke actie van de overheid. Zes personen werden opgepakt.

Eerder kwamen er signalen binnen dat een familie uit Helmond zich bezig zou houden met de handel in softdrugs in Helmond en omgeving. Verder onderzoek leidde woensdag tot een omvangrijke actie.


Doorzoekingen

Met bijna honderd specialisten van politie, gemeente Helmond, Belastingdienst en Defensie werden op meerdere adressen doorzoekingen verricht, onder meer op een woonwagenkamp in Helmond. Medewerkers van Defensie sloten aan om te zoeken naar verborgen ruimtes en de gemeente Helmond deed onderzoek naar mogelijke fraude met uitkeringen. Op verschillende locaties werd in totaal meer dan 12.000 euro aan contanten gevonden. Zes auto’s werden in beslag genomen, net als boekhouding.


Arrestaties

In totaal werden op verschillende locaties in Helmond, Asten en Grashoek zes verdachten opgepakt. Het gaat om vijf mannen (64, 47, 44, 41 en 23 jaar oud) en een vrouw van 45. De oudste verdachte werd opgepakt in een hennepknipperij in het Limburgse Grashoek, zijn woonplaats. De rest van de verdachten komt uit Helmond. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Ondermijning

Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld (handel in) of aanwezigheid van softdrugs, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is.