Made - Vermoedelijke inbreker aangehouden dankzij alerte getuige

Made - Vermoedelijke inbreker aangehouden dankzij alerte getuige

De politie heeft dinsdag 25 februari 2020 omstreeks 23.40 uur op de Tuinbouwweg, mede dankzij een alerte getuige een 47-jarige man uit Uden aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een bedrijfspand aan de Sluizeweg. De man heeft meerdere antecedenten ter zake vermogensdelicten.

Zeeland-West-Brabant

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding dat bij een bedrijf aan de Sluizeweg een inbreker was overlopen. Een getuige zag dat een man kruipend onder het rolluik langs naar buiten kwam.  Ter plaatse bleek dat een ruitje was weggehaald en dat een hangslot van een roldeur was opengeknipt met een betonschaar. Tijdens het aanrijden vertelde de melder dat het zou gaan om een magere man, circa 1.70 a 1.75 meter lang met een muts op en blauwe kleding aan.  De dienders zagen op de Tuinbouwweg een man lopen die voldeed aan het signalement. Zijn kleding was besmeurd met modder. Hij vertelde een leugenachtig verhaal om zijn aanwezigheid daar te verklaren. Bij navraag van zijn gegevens bleek dat hij geregistreerd staat als veelpleger. Hij is aangehouden. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan. Hij kon nog niet zeggen of er daadwerkelijk wat was weggenomen.


Tygo

Een politieman heeft met diensthond Tygo in de omgeving gespeurd. Zij pikten een geurspoor op dat langs de buitenzijde van de loods in de richting van de Tuinbouwweg liep. Op het weiland werd door hen nog een pakje sigaretten aangetroffen mogelijk van de dader.